دوشنبه، شهریور ۲۹، ۱۳۸۹

جشنواره بین‌المللی تئاتر کودکان روسیه آغاز شد

در آستانه برگزاري هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان
جشنواره بین‌المللی تئاتر کودکان روسیه آغاز شد

تنها 11 روز مانده به آغاز هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان، چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک در مسکو آغاز به کار کرد.

به گزارش سایت ایران تئاتر، پایتخت روسیه از جمعه 26 شهريورماه میزبان چهارمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک است که 10 روز به درازا می‌انجامد.
این جشنواره طبق گفته برگزارکنندگان آن به کودکان کمک می‌کند تا جهان مدرن را بهتر درک کنند. در این دوره نام جشنواره براساس نام یکی از شخصیت‌های رمان ویکتور هوگو "گاوروچ" انتخاب شده، چرا که با بزرگداشت سال فرانسه در این کشور همراه است و به همین مناسبت در این دوره به ارائه هفت نمایش از هفت کارگردان فرانسوی می‌پردازد.
جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک روسیه برای چهارمین سال متمادی نیز میزبان بهترین آثار نمایشی اروپا است و بنا بر اظهار مدیر هنری این جشنواره "مارینا رایکینا" این جشنواره امسال انواع گسترده‌ای از نمایش شامل نمایش عروسکی و سیرک را در برمی‌گیرد که هم اکنون در فرانسه محبوبیت فراوانی دارد.
رایکینا اظهار كرد که جشنواره کودک سال آینده به ایتالیا و تئاتر بلونیا اختصاص خواهد داشت که اخیرا به ارائه آثار نمایشی برای کودکان 1 و 2 ساله می‌پردازد.
گفتنی است جشنواره کودک روسیه نیز در میان سایر جشنواره‌های تئاتر روسیه، امسال به بزرگداشت صد و پنجاهمین سالگرد تولد آنتوان چخوف اختصاص دارد.

"سالواتوره تراماچره" در همدان کارگاه آموزش تئاتر برگزار می‌کند

سالولتوره تراماچره کارگردان و مدیر تئاتر کورجا در شهر لچه ایتالیا برای برگزاری کارگاه آموزشی در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به همدان می‌آید.
کارگاه "در جستجوی تئاتر" یک کارگاه آموزشی است که توسط سالواتوره تراماچره و جیووانی دمونته (کارگردان هنری و بازیگر نمایش کورجا) برگزار می‌شود. در این کارگاه درس‌هایی درباره فضای تئاتری و ریتم به هنرمندان و شرکت کنندگان جشنواره تئاتر کودک و علاقه‌مندان تئاتر آموزش داده می‌شود.
گروه تئاتر کورجا که در سال 1985 توسط تراماچره تاسیس شده است، تاکنون با نمایش‌های "باغ‌های پلاستیکی"، "دکتر فرانکشتاین" و"سوارکاران فرانسه" در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اصفهان، جشنواره تئاتر فجر و جشنواره تئاتر عروسکی تهران شرکت کرده است.
کارگاه آموزشی سالواتوره تراماچره در روزهای پنجشنبه و جمعه 8 و 9 مهرماه از ساعت 9 تا 12 و 19 تا 17 در مجتمع فرهنگی و هنری بوعلی سینا برگزار می‌شود.
هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 7 تا 11 مهر در همدان برگزار می‌شود.

پنجشنبه، شهریور ۲۵، ۱۳۸۹

جشنواره جهانی هنرهای عروسکی در پراگ برگزار می‌شود


جشنواره جهانی هنرهای عروسکی از 30 می تا 5 جون 2011 (9 تا 15 خرداد 1390) در پراگ برگزار می‌شود.

به گزارش سایت ایران تئاتر، WAP انجمن جهانی هنرهای نمایش عروسکی و مؤسسه بین‌المللی نمایشگران عروسکی از نمایش‌ها و فیلم‌های عروسکی تولید شده در سرتاسر جهان دعوت به عمل می‌آورد.
شرکت‌کنندگان می‌توانند تمامی نمایش‌ها و فیلم‌های عروسکی تولید شده برای شرکت در جشنواره را در دو گروه سنی کودکان و بزرگسالان و به شیوه سنتی و مدرن و نوآورانه به جشنواره ارائه دهند.
این جشنواره جهانی که به صورت رقابتی برگزار می‌شود، همچنین در بخش‌‌های مختلف از جمله انیمیشن، بازیگری، کارگردانی، طراحی صحنه، طراحی در رشته‌های مختلف مانند بهترین اجرای ابتکاری، خلاقیت هنرمندانه، بهترین نمایش، بهترین فیلمنامه، بهترین فیلم عروسکی و... به برگزیدگان جوایزی اعطا خواهد شد.
متقاضیان باید برای شرکت در جشنواره نمایش و یا فیلم عروسکی خود را انتخاب کرده و فرم ثبت‌نام را تا 31 نوامبر 2010 برای دفتر جشنواره ارسال کنند.
علاقه‌مندان به منظور کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت www.wap-prague.org،
festivalpuppet@yahoo.com مراجعه کنند.

چهارشنبه، شهریور ۲۴، ۱۳۸۹

رئیس خانه تئاتر فرانکفورت به همدان می‌آید

۲۴ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۶

"گوردون وایژن" رئیس خانه تئاتر فرانکورت برای حضور در هیات داوران بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به همدان می‌آید.

به گزارش دريافتي سايت ايران‌تئاتر از ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، "گوردون وایژن " متولد 1953 آلمان است و از سال 1976 فعالیت حرفه‌ای خود را با عضویت در سازمان مطالعات تئاتر ، سینما و رسانه آلمان آغاز کرده و در حال حاضر رئیس خانه تئاتر فرانکورت است.
وی تا کنون نمایش های بسیاری را با موضوع کودکان و برای این گروه سنی اجرا کرده و جوایز متعددی را از جشنواره های معتبر تئاتری دریافت کرده است. او همچنین نمایش‌های مختلفی را در شهرهای آلمان و سراسر اروپا اجرا کرده است.
پیش از این حضور "کیت نیوبای" دبیر جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک کانادا (کالگری) در ترکیب هیات داوران قطعی شده بود. این دو داور در کنار داوران ایرانی آثار بخش مسابقه بین‌الملل را قضاوت خواهند کرد.
هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 7 تا 11 مهر در همدان برگزار می‌شود.

جشنواره تئاترکودک در زادگاهش به اوج می‌رسد

”ناصر آویژه” و ”مسلم قاسمي” از جشنواره تئاتر كودك همدان مي‌گويند


"ناصر آویژه" گفت:« بازگشت جشنواره تئاتر به همدان را به فال نیک و میمون می‌گیریم، چرا که جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در زادگاهش به اوج می رسد و قطعا با استفاده از تجربه‌های گذشته می تواند موفقیت چشمگیری داشته باشد.»

به گزارش دريافتي سايت ايران‌تئاتر از روابط عمومي مركز هنرهاي نمايشي بازیگر نمایش"من و تو و رستم و شاهنامه" در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان گفت: «آنچه که مسلم است مهجوریت تئاتر و مظلومیت کودکان است اما این مهجوریت و مظلومیت باید به پایان برسد و جشنواره تئاتر بتواند در همدان به جایگاه اصلی خویش دست پیدا کند.»
آویژه که امسال با بازی در نمایشی به کارگردانی مریم معترف در همدان حضور پیدا می‌کند، بازگشت جشنواره تئاتر کودک و نوجوان به همدان را مثبت ارزیابی کرد و خاطرنشان ساخت:« با توجه به پتانسیل‌های موجود در همدان و مسئولان هنر دوستش، هفدمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان می‌تواند خود را بیش از سال‌های گذشته در معرض نمایش بگذارد. »
وی در خصوص نمایش "من و تو و رستم و شاهنامه" اظهار داشت:« این نمایش بازیگر محور است و بخشی از آن به شیوه نمایش‌های ایرانی"نقالی" و بخشی دیگر به صورت عروسکی به اجرای بخش‌هایی از شاهنامه می‌پردازد.»
این کارگردان تئاتر هدف از اجرای این نمایش را دفاع از فرهنگ اصیل ایرانی به وسیله نقالی دانست و گفت:« باید با استفاده از تئاتر شاهنامه را به کودکان و نوجوانان معرفی کنیم، چرا که بسیاری از کودکان، فردوسی، شاهنامه و اصالت ایرانی را نمی‌شناسند.»
برنده جایزه بازیگری برای نمایش "مش‌مش قلی‌خان" در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اصفهان اظهار داشت: «نباید به تئاتر سلیقه‌ای نگاه کرد، بلکه شکل اجرایی آن باید صحیح باشد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با توجه به نیرو، بودجه و امکانات موجود می‌تواند بر تئاتر کودک تاثیرگذار باشد. »
این کارگردان در پایان خاطرنشان کرد: «کار برای کودکان عشق می‌خواهد و روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر می‌طلبد، امیدوارم همدان این روحیه را داشته باشد. »
مسلم قاسمی با ”دومی سومی‌ها” در جشنواره تئاتر کودک
مسلم قاسمی با نمایش "دومی سومی‌ها" به جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان می‌آید.
به گزارش دريافتي سايت ايران‌تئاتر از روابط عمومي مرکز هنرهاي نمايشي، این نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره تئاتر کودک گفت: «نمایش "دومی سومی‌ها "کاری است پژوهشی و حاصل سال‌ها تجربه ملموس و ممارست است.»
وی افزود: « این نمایش ضمن آشنایی و آگاهی دادن در خصوص ظرایف آموزشی و تربیتی به نمایش و بازی در امر تربیت و تعلیم تاکید می‌کند و بیش از هرچیز به خلاقیت‌ها و شکوفایی استعدادها و حرف‌های ناگفته کودکان توجه دارد.»
این کارگردان هدف از اجرای نمایش "دومی سومی‌ها" را ایجاد شادی و شعف و تقویت پایه‌های تئاتر خلاق و آموزش و پرورش پویا و هنری دانست و گفت: «آموزش دروس توسط تئاتر در مدارس روح همکاری، مدیریت، تبیعت و راه‌های به تصویر کشیدن موضوع درس را زنده و تقویت می‌کند.»
قاسمی ادامه داد: «داستان این نمایش را چند کودک دانش‌آموز تشکیل می‌دهند که تصمیم گرفته‌اند تعدادی از موضوعات درسی را به نمایش در بیاورند.»
بازیگران این نمایش را شادی فیاض‌نیا، سروش جمشیدی، عباس صدرالدین، محمد کارآزاد و الیاس روستایی تشکیل می‌دهند. شعر و آهنگ نیز از مسلم قاسمی و تنظیم آن از بهنام صبوحی است.
عوامل صحنه عبارتند از: دستیار کارگردان: شادی فیاض‌منش، منشی صحنه: رضا فکری، مدیر صحنه: ماهرخ شاهرخی و مشاور کارگردان: محمود فرهنگ.
هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 7 تا 11 مهر ماه در همدان برگزار می‌شود.

سه‌شنبه، شهریور ۲۳، ۱۳۸۹

دبیرخانه دائمی جشنواره در همدان فعال شود‏

۲۳ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۳۱
مصطفی رحماندوست:‏
دبیرخانه دائمی جشنواره در همدان فعال شود‏

دبير هفدهمين جشنواره تئاتر كودك و نوجوان گفت: باید دبیرخانه دائمی جشنواره در همدان فعال ‏شود و جایگاه ثابتی برای برگزاری کارگاه های آموزشی تئاتر کودک و نوجوان در نظر گرفته شود. ‏چراکه اعتقاد دارم همدان می‌تواند پایگاه تئاتر کودک و نوجوان ایران باشد.‏

به گزارش دریافتی سایت ایران‌تئاتر از ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان مصطفی ‏رحماندوست که امسال پنجمین سال دبیری جشنواره تئاتر کودک و نوجوان را تجربه می‌کند، در ‏جمع خبرنگاران استان همدان افزود: برای من فرقی ندارد جشنواره در چه شهری برگزار شود، مهم ‏این است که جشنواره در یک شهر ثابت با دبیر و دبیرخانه ثابت برگزار شود. این نکته به ثبت ‏جشنواره در تاریخ و تقویم‌های بین‌المللی کمک می‌کند و باید برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی ثابت ‏داشت.‏
رحماندوست اظهار داشت: جشنواره تئاتر کودک و نوجوان در همدان متولد شد و قرار بود همدان ‏پایگاه تئاتر کودک و نوجوان شود اما پس از 9 دوره به دلیل مسائل مالی جشنواره از همدان رفت و ‏اکنون پس از 5 سال دوری از همدان در حالی که از سطح سراسري به سطح بين‌المللي ارتقا يافته، ‏به زادگاهش بازگشته است.‏
‏ وی در خصوص انتخاب آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره گفت: در انتخاب آثار نمایشی به تئاتر ‏نوجوان نزدیک شده ایم و امسال تئاتر کودک و نوجوان تفکیک شده است. در ضمن برخی از ‏شعرهایی که در نمایش‌ها انتخاب می‌شود، مضمون خاص و مفیدی ندارد و به همین دلیل بسیاری ‏از نمایش‌ها پذیرفته نشده‌اند.‏
دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان خاطرنشان ساخت: کودک ما به حق خود نرسیده است. در ‏گذشته ما در خانه‌هایمان تئاتر داشتیم و با چیزهایی که دور و برمان موجود بود بازی می‌کردیم. اما ‏حالا امکانات بازی کم شده و تئاتر که به بازی نزدیک‌تر است به کمکمان می‌آید.‏
وی با اشاره به اینکه آموزش و پرورش تئاتر را فراموش کرده است افزود: تئاتر حرفه‌ای فقط با کمک ‏دولت امکان تحقق دارد. ما با آموزش و پرورش وارد مذاکره شدیم اما نتوانستیم به نتیجه خاصی ‏برسیم به همین دلیل بارها با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مذاکره کردیم و خواستیم ‏اگر متولی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان نمی شوند لااقل در جشنواره مشارکت داشته باشند اما ‏کانون هیچ پیگیری برای این کارانجام نداد.‏
رحماندوست در بخش دیگری از این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و گفت: بخش رادیو ‏تئاتر امسال برای اولین بار در همدان رونمایی می‌شود و ما در رادیو تئاتر به سمت نمایش بدون ‏امکانات حرکت می‌کنیم.‏
وی با اشاره به بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره گفت: 83 نمایشنامه به دبیرخانه جشنواره ‏رسید که از این تعداد 3 نمایشنامه انتخاب شد که در اختتامیه جشنواره از نویسندگان آنها تجلیل ‏خواهد شد و کتاب سه نمایشنامه برگزیده در جشنواره منتشر می‌شود.‏
وی تاکید کرد: مسابقه نمایشنامه‌نویسی برای از بین بردن ضعف نمایشنامه‌نویسی و متون ضعیف ‏ایجاد شده است.‏
وی سپس به بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان اشاره کرد و ادامه داد: بخش مسابقه ‏شامل دو بخش مسابقه ایران و بین‌الملل است که امسال 6 نمایش از کشورهای مالزی، ایرلند، ‏استرالیا، روسیه، آلمان و یک گروه مشترک ایرانی آلمانی به جشنواره راه یافته است و 4 نمایش ‏ایرانی نیز در این بخش شرکت می‌کنند. در بخش مسابقه ایران نیز 8 نمایش حضور دارد.‏
رحماندوست در پایان گفت: امیدوارم همدان جایگاه خوبی برای گسترش تئاتر کودک و نوجوان ‏باشد. مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان علاقمندانه و پیگیرانه به دنبال انتقال ‏جشنواره به همدان بود. استاندار همدان هم قول‌های خوبی داد که جشنواره در همدان برگزار شود ‏و اکنون ما منتظریم همدان هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان را در جایی که ‏اولین دوره آن برگزار شد، جشن بگیرد.‏
هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان 7 تا 11 مهر در همدان برگزار می‌شود.‏

سه‌شنبه، شهریور ۱۶، ۱۳۸۹

دادشکر: احیای تئاتر کودک و نوجوان نیاز به عزم جدی دارد

دادشکر: احیای تئاتر کودک و نوجوان نیاز به عزم جدی دارد
یک کارگردان تئاتر کودک و نوجوان احیای این گونه نمایشی را نیازمند عزم جدی مدیران نمایشی و حمایت از هنرمندان این عرصه می‌داند.
حسن دادشکر به خبرنگار مهر گفت: کمبود نمایش برای نوجوانان دلیل خاصی ندارد و اوضاع تئاتر کودکان و نوجوانان همیشه به همین نحو بوده است، اما مساله اصلی این است که اگر قرار باشد برای نوجوانان کاری را روی صحنه ببریم باید به صورت خاص اجرا شود.

وی ادامه داد: کمبود نمایشنامه در حوزه تئاتر یکی از اصلی ترین مشکلات ماست. در حوزه کودک و نوجوان که این کمبود به اندازه زیادی احساس می‌شود. این به خاطر بی‌توجهی اهالی تئاتر نیست و تنها دلیلش این است که کار برای بچه‌ها و پرداختن به دغدغه‌های آنها در قالب هنر نیاز به زمان و تلاش بیشتر دارد.

دادشکر با تاکید بر اینکه نمایش‌های مربوط به کودکان بیشتر مواقع می‌تواند برای نوجوانان هم مناسب باشد افزود: معمولا کارهای کودکان را نوجوانان هم دنبال می‌کنند و در میان این آثار مفاهیمی گنجانده می‌شود که مناسب نوجوان‌ها است. بارها دیده‌اید که بزرگتر هم به نمایش‌های مخصوص کودکان توجه می‌کنند و از تماشاچیان این نمایش‌ها هستند. آنها می‌توانند برداشت خود را از این نمایش‌ها داشته باشند. کار کودک به خاطر پرداخت نمایشی ویژه و جنبه‌های بصری‌اش می‌تواند همه گروه‌های سنی را جذب کند. در نمایش پیام و زبان مسائل حیاتی هستند که در بیشتر کارهای کودک رعایت می‌شوند.

این کارگردان با یادآوری نمونه‌های موفق نمایش مناسب گروه سنی نوجوان گفت: سال گذشته نمایش "هملت" به کارگردانی رضا بابک در تماشاخانه ایرانشهر اجرا شد. این نمایشنامه را یک نویسنده سوئدی نوشته و برداشت آزادی از "هملت" شکسپیر بود. این کار یکی از بهترین نمایش‌هایی بود که نوجوان‌ها می‌توانستند از آن بهره بگیرند اما متاسفانه در سکوت آمد و اجرا شد و در سکوت هم رفت.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اوایل انقلاب کارهای تصویری و صحنه‌ای برای کودک و نوجوان بیشتر انجام می‌شد. یکی از نمایش‌های به یاد ماندنی "شاپرک خانم" بود که اتفاقا خوب هم دیده شد. آن دوران اساتید و چهره‌های برتری در این حوزه کار می‌کردند که قابل مقایسه با آثار کار شده در سال‌های اخیر نیست. دغدغه همه ما این است که تئاتر کودک و نوجوان دوباره احیا شود. من سال گذشته نمایش "صدا یک دست" نوشته دکتر قطب‌الدین صادقی را کارگردانی کردم و در جشنواره دوازدهم عروسکی هم اجرا شد اما با اینکه قول اجرای عمومی برای این نمایش داده بودند هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

دوشنبه، شهریور ۱۵، ۱۳۸۹

”سيندرلا” به تالار هنر مي‌آيد

اجراي نمايش "سيندرلا از فرنگ برگشته" نوشته و كارگرداني "مهدي مهدي آبادي" از 21 شهريور در تالار هنر آغاز مي‌شود.

به گزارش دريافتي سايت ايران تئاتر از روابط عمومي نمايش "سيندرلا ..."، مهدي آبادي با تاثير پذيري از نشانه‌هاي مختلف نمايش ايراني اثري را تهيه كرده كه كودك ايراني و خانواده‌اش بتوانند در فضايي متعلق به فرهنگ خود از يك اجراي صحنه‌اي لذت ببرند.
اين نمايش كه كاري است از كارگاه تئاتر كودك، داستان سيندرلا را روايت مي‌كند كه با از دست دادن مادرش به ايران آمده تا پدرش را پيدا كند اما در اين راه با اتفاقات و اشخاص مختلفي برخورد مي‌كند.
عوامل اجراي اين نمايش عبارتند از: مهدي مهدي آبادي (نويسنده و كارگردان)، مريم اكبري، مريم الهاميان، ندا حاجي بابايي، پرويز حاجي زاده، قاسم رحيم زاده، مهدي فرشيدي سپهر، آنالي شكوري، مجتبي كاظمي، رامين كحال زاده، رامين كهن، مجتبي گوهرخاي، بهاره ميرزاپور و آرمان وكيلي(بازيگران)، رامين كهن(موسيقي)، راحله حيدري(دستيار كارگردان)، سهيل عباسي(طراح لباس) و فائزه فيض(طراح صحنه).
اين نمايش همه روزه جز شنبه‌ها، ساعت 19:30 شهريور و مهر 89 در تالار هنر روي صحنه مي‌رود.

جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، 17 ساله شد


البته اگر این جشنواره همه ساله و به‌طور منظم برپا می‌شد امسال باید 19 سالگی خود را در استان همدان جشن می‌گرفت اما حالا این جشنواره جوان کمتر از یک ماه دیگر در همدان کار خود را آغاز می‌کند. سال 1370 جشنواره تئاتر کودک و نوجوان طراحی و پایه‌ریزی شد و در طول این مدت فرازها و فرودهای مختلفی را به‌خود دیده‌است.

نخستین دوره این جشنواره در شهر همدان برگزار شد و تا دوره یازدهم هم همدان میزبان این جشنواره بود و پس از آن این جشنواره به زاهدان، بم و گچساران منتقل شد. بعد از آن جشنواره به دلایل مختلفی ازجمله کمبود منابع مالی برگزار نشد. سال 1385 دفتر تولید تئاتر کودک و نوجوان تاسیس و جشنواره تئاتر کودک و نوجوان بعد از 4سال سکوت، به اصفهان رفت.

در آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره تصمیم بر این شد که از دوره بعدی این جشنواره بین‌المللی برگزار شود و همچنین قرار بر این شد که برای رشد کیفی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان این جشنواره به‌مدت 3سال در اصفهان برگزار شود‌ که البته پس از ‌ 4 دوره برگزاری جشنواره در اصفهان، امسال مجددا همدان میزبان این جشنواره می‌شود.

مصطفی رحماندوست‌ که امسال برای پنجمین دوره متوالی دبیری جشنواره را برعهده دارد، دلیل تغییر محل برگزاری جشنواره از اصفهان به همدان را اختصاص امکانات بیشتر به گروه‌ها و تسهیل در روند برگزاری جشنواره اعلام کرد‌ و گفت: مرکز هنرهای نمایشی پیگیر بود تا جشنواره‌ را در استانی برگزار کند که بتواند بیشترین امکانات را به آن اختصاص بدهد و امسال با توجه به رایزنی‌هایی که با اداره ارشاد همدان شده‌است و با توجه به امکانات، قرعه به نام این استان زده شد.

البته دوره‌های قبلی این جشنواره در اصفهان با حواشی زیادی برگزار شد؛ حواشی‌ای که اعتراض و نارضایتی هنرمندان و گروه‌های شرکت‌کننده را به‌دنبال خود داشت. پرستو گلستانی که سال گذشته با نمایش «رویای بارانی» در جشنواره شرکت کرده بود در گفت‌وگو با ستاد خبری هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به این نکته اشاره کرد و گفت: «متأسفانه اصفهان دیگر جای مناسبی برای برگزاری چنین جشنواره‌ای نبود و در حال حاضر امیدوارم کوچ آن به استان همدان باعث برطرف شدن نقص‌ها و رقم زدن خا‌‌‌طرات و تجربیات خوشی برای شرکت‌کنندگان با‌شد.»

در این دوره 112 اثر نمایشی از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که هنرمندان شهرهای همدان و تهران بیشترین متقاضیان شرکت در این جشنواره بودند. از این تعداد12 گروه نمایشی برای شرکت در هفدهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان انتخاب می‌شوند. این جشنواره در 4 بخش مسابقه بین‌المللی، مسابقه ایران، مسابقه نمایشنامه‌نویسی و بخش ویژه برگزار می‌شود. در بخش ویژه نمایش‌هایی با ارزش‌های موضوعی و تکنیکی خاص با اولویت موضوعات دینی، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس قرار دارد.

همچنین 4 گروه نمایشی در بخش جنبی با عنوان حرفه‌ای‌ها حضور دارند که این گروه‌ها به‌دلیل ایجاد رقابت عادلانه در بخش مسابقه شرکت نمی‌کنند. هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از 7 تا 11 مهر در همدان برگزار می‌شود.

یکشنبه، شهریور ۱۴، ۱۳۸۹

آثار بخش مسابقه ايران

آثار بخش مسابقه ايران هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك معرفي شدند سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر
1389/06/14
09-05-2010
13:27:55
8906-08595: كد خبر




خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - تئاتر


هيات انتخاب آثار هفدهمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان از ميان 12 نمايش متقاضي شركت در اين جشنواره 8 اثر را براي بخش مسابقه ايران انتخاب كرد.


به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، اسامي اين نمايش‌ها بدون اولويت بدين شرح است:1 ـ" شكارچي و پرنده" كار رضا عباسي از تهران 2 ـ " آرزوي قشنگ رعنا" كار نگار نادري از لاهيجان 3 ـ " ترب" به كارگرداني صمد آذرخش از قم 4 ـ " سفر عجيب دلقك" به كارگرداني رضا يونس‌فرد از اراك 5 ـ " گمشده" كار اكرم ابوالمعالي از اصفهان 6 ـ "لپ‌گلي" به كارگرداني رضا روان از همدان 7 ـ " آواز خوشخويي" كار رجبعلي فلاح از قائم شهر، 8ـ جشن تولد به كارگرداني نوشين بيگلريان از همدان


لازم به ذكر است طي روزهاي آينده نمايش ايراني و خارجي بخش بين‌الملل و بخش ويژه جشنواره نيز معرفي خواهند شد.


هفدمين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان از 7 تا 11 مهر در همدان برگزار مي‌شود.

با آثاري از كيارستمي،احصايي،تناولي،الخاص، كلانتري و...

«سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي
1389/06/14
09-05-2010
11:10:28
8906-08266: كد خبر




خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي


هنرمندان تجسمي به دعوت موسسه‌ي «ماه‌مهر» با ارائه آثار خود نمايشگاهي سه روزه به نفع بيماران مبتلا به

«ام اس» برپا خواهند كرد.


به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،«هنرنوگراي ايران» عنوان اين نمايشگاه است كه با حضور بيش از 40 هنرمند مطرح روز چهارشنبه ـ 24 شهريور ماه ـ براي مشاركت خيرخواهانه آغاز به كار خواهد كرد.


سيدمحمد احصايي،‌عباس كيارستمي،‌آيدين آغداشلو،‌هانيبال الخاص،‌پرويز تناولي،‌ پرويز كلانتري،‌صداقت جباري،‌رضا كيانيان،‌يدالله كابلي،‌ نصرالله افجه‌اي،‌ فرح اصولي،‌ گيزلا سينايي،‌ پريوش گنجي،‌ جلال شباهنگي،‌ نصرت‌الله مسلميان،‌احمد وكيلي،‌ پويا آريان‌پور،‌ احمد نادعيان،‌ سياوش مظلومي‌پور،نظري نوري،‌علي نصير،‌عليرضا سعادتمند،‌فرح ابوالقاسم،‌ فتح الله مرزبان،‌حسين كاشيان و ... از جمله هنرمنداني هستند كه آثار خود را براي نمايش و فروش ارائه كرده‌اند.


مديران گالري «ماه‌مهر» برآنند آثار اين نمايشگاه را زيرقيمت واقعي‌شان عرضه كنند تا توان خريد مجموعه‌داران و مردم بالاتر باشد و امكان كمك مضاعف‌تري به بيماران ام اس فراهم آيد.


گفته مي‌شود: كنار هم قرارگرفتن هنرمندان سه نسل معاصر ايران و نيز ارائه آثار متنوع در سبك‌ها و موضوعات مختلف از جذابيت‌هاي ديگر اين نمايشگاه است.


نمايشگاه «هنرنوگراي ايران» به نفع بيماران مبتلا به ام اس تا روز جمعه 26 شهريور برپاست و علاقه‌مندان مي‌توانند از ساعت 16 تا 20 بعدازظهر از اين نمايشگاه در گالري ماه‌مهر واقع در بلوار افريقا،خيابان نيلوفر ديدن و خريد كنند.

اجراي رمان معروف ”تصوير دوريان‌ گري” در سانفرانسيسكو

اجراي رمان معروف ”تصوير دوريان‌ گري” در سانفرانسيسكو

اقتباسی از تنها رمان انتشار یافته "اسکار وایلد" به صحنه می‌رود.

به گزارش سایت ایران تئاتر اقتباسی از "تصویر دوریان گری" به قلم جان فیشر از 4 شهریورماه پیش نمایش خود را آغاز کرده و از 10 شهریور نیز تئاتر "کرگدن" سانفرانسیسکو شاهد اجرای رسمی این اثر است.

جان فیشر اثر اسکار وایلد را مورد اقتباس قرار داده و با همکاری گروه تئاتر "ائورکا" به نمایش گذاشته است. در این اقتباس داستان اسکار وایلد در زمینه زمانی خودش باقی مانده اما نکات مشترکی که این داستان با زمانه ما دارد، در این اجرا پررنگ‌تر شده‌اند.

استفان چون، آئارون مارتینسن، سلیا مائوریچ، گلوریا مک دونالد و لیا متز برخی از اعضای گروه تولید این اجرا هستند.